در این مقاله چه می خوانید؟
Toggleبررسی ساخت ویلا
ساخت ویلا یعنی در نظر گرفتن سرمایهای مناسب برای تبدیل زمین به ملک مسکونی. این تبدیل قطعاً مسیر مشخصی دارد و متقاضیان باید به دقت مراحل ساخت ویلا را طی کنند تا از هرگونه خسارت احتمالی جلوگیری شود چرا که این خسارات میتواند هزینه ساخت ویلا را دو چندان کند. از دیگر نکاتی که متقاضیان ساخت ویلا باید در نظر بگیرند، شناخت نیازها،اهداف و علایقشان است تا بتوانند بهترین روش ساخت ویلا و سبک متناسب را انتخاب کنند و بدون پشیمانی به ویلای محبوب خود برسند.
ما در این مقاله صفر تا صد چگونگی ساخت ویلا را بررسی میکنیم و حتی به شما میگوییم که ساخت ویلا ارزان چگونه میسر میشود. با ما همراه باشید و بر اساس معتبرترین منابع در دسترس درباره ساخت انواع ویلاهای مدرن، کلاسیک و … بخوانید.
1. مزایای ساخت ویلا نسبت به خرید ویلا
قبل از اینکه به مباحث کلیدی در خصوص مراحل و بهترین روش های ساخت ویلا حرف بزنیم و مباحث اصلی را شروع کنیم، باید به یک سوال کلیدی پاسخ دهیم: «چرا ساخت ویلا؟»
پاسخ را در 4 بخش اصلی آوردهایم:
- شخصیسازی ویلا:
وقتی ویلایی را میخرید، با نقشهای از قبل ساخته شده مواجه هستید و تنها راه پیش روی شما برای تطبیق ویلا با سلیقهتان، بازسازی است اما بازسازی نمیتواند تمامی نقشه را تغییر دهد و میزان تغییرات اگرچه کم نیست، اساسی و از پایه نیز نخواهد بود. شما با ساخت ویلا به جای خرید آن، فرصت این را دارید که کاملاً مطابق با سلیقه و اهداف خود زمین در دسترستان را بسازید و زندگی یا اوقات فراغت خود را در ویلایی بگذرانید که واقعاً دوست دارید. - امکان انتخاب مصالح:
ساخت ویلا به شما این آرامش ذهنی را میدهد که از بهترین مصالح برای ملک خود استفاده کردهاید و چه از نظر استحکام و چه از نظر کمتر بودن احتمال نیاز به تعمیرات خیالتان راحت خواهد بود. - هزینه ویلا:
بسیاری معتقدند که خرید ویلا از ساخت ویلا ارزان تر است. این ادعا به طور کلی درست است اما در نظر داشته باشید که شما نه تنها ملزم به پرداخت هزینه خرید ویلا هستید بلکه در اکثر مواقع باید بودجهای را به بازسازی ویلای خود اختصاص دهید اما با ساخت ویلا، یک بار اما برای همیشه هزینه میکنید. البته فراموش نکنید که هزینه های ساخت ویلا را نیز میتوان به روش های مختلف کنترل و ارزان تر کرد. - سرمایه گذاری:
خرید ویلا شما را ملزم به خرید زمینی میکند که ویلا در آن ساخته شده است اما اگر قصد ساخت ویلا داشته باشید، میتوانید زمین ویلا را خودتان انتخاب کنید و سرمایه خود را بهتر و درستتر خرج کنید.
2. مراحل ساخت ویلا
مجموعهای از مراحل کلی برای ساخت ویلا تعریف شده است که ما نیز به بررسی آنها میپردازیم اما در نظر داشته باشید که بسته به نوع زمین، منطقه جغرافیایی زمین، متراژ یا سبک انتخابی برای ساخت ویلا، مراحل میتوانند بیشتر یا کمتر شوند.
با ما همراه باشید تا اصلیترین مراحل ساخت ویلا را که به ترتیب زیر هستند، به شما معرفی کنیم:
- نقشه برداری زمین ویلا
- طراحی نقشه ساخت ویلا
- اسکلت بندی ویلا
- دیوار کشی ویلا
- ساخت و اجرای سقف ویلا
- کارهای تاسیساتی داخلی ویلا
- تکمیل ساخت نمای ویلا
- ساخت محوطه ویلا
- پیشبرد معماری داخلی ویلا
- تکمیل نهایی ویلا و تحویل به مشتری
2.1. مرحله اول: طراحی ویلا و نقشه برداری زمین
در اولین قدم مهندسان باید به شناخت زمین از نظر مساحت، فواصل مورد نیاز، استحکام، نقاط قوت و البته ضعف آن بپردازند و با توجه به ویژگیهای زمین مشغول به طراحی نقشه ساخت ویلا شوند.
در طراحی ویلا و نقشه برداری آن، توجه به چند نکته ضروری است:
- نقشه باید کاملاً متناسب با سلیقه مشتری و بودجه او طراحی شود.
- در نقشه محل باید دقیق قرارگیری و ساخت ویلا در زمین مربوطه مشخص میشود.
- برای پیشبرد مراحل نقشه برداری (مانند اندازهگیری) باید از ابزارهای دقیق و حرفهای استفاده شود.
2.2. مرحله دوم: گودبرداری زمین ویلا
مهندسان پس از آنکه به طور دقیق دانستند قرار است چه نقشهای را در چه زمینی بسازند، سراغ گودبرداری میروند. به عبارت دیگر آنها خاکهای اضافی را از زمین خارج میکنند و در عمق مناسب (بسته به نوع خاک، ارتفاع ویلا و…)، گودبرداری میکنند تا فضای مناسب برای پیریزی و ساخت فونداسیون ویلا ایجاد شود.
اگر نمیدانید فونداسیون چیست، باید بگوییم فونداسیون (Foundation) یا پی ساختمان به بخشی از ویلا گفته میشود که زیر زمین قرار میگیرد و سنگینی و بارهای ویلا را به خاک منتقل میکند.
عوامل مختلفی گودبرادری را تبدیل به یکی از مهمترین مراحل ساخت ویلا میکنند؛ از جمله:
- تاثیر مستقیم بر مقاومت ویلا در برابر عواملی مانند زلزله
- مهمترین عامل در خصوص استحکام و ایمنی ویلا و عدم نشست آن
2.3. مرحله سوم: اسکلت بندی ویلا
در مرحله سوم باید اسکلت اصلی ویلا با استفاده از تیرها و ستونها در زمین گودبرداری شده ساخته شود. بهترین روش ها و انواع اسکلت بندی در ساخت ویلا را اسکلت بندی فلزی و بتنی میدانند که ویژگیهای آنها را در جدول زیر ارائه کردهایم:
ویژگیها | اسکلت بندی فلزی | اسکلت بندی بتنی |
---|---|---|
مصالح مورد نیاز | تیرها، ستونها و سایر اجزای فلزی عموماً از جنس فولاد | تیرها، ستونها و چارچوبهای بتنی |
کارکرد | در ساخت ساختمانهای بلند، مراکز تجاری و پروژههای بزرگ | اکثر پروژههای ساختمانسازی و ویلاسازی |
میزان استحکام | استحکام بسیار بالا با قدرت تحمل بارهایی با وزن زیاد | کمتر از اسکلتبندی فلزی |
هزینه | هزینه بالا | کمتر از اسکلتبندی فلزی |
2.4. مرحله چهارم: دیوار کشی ویلا
حالا وقت آن است که بر چهارچوبها و اسکلتهای ساختهشده، دیوار بکشیم و برای اولین بار شِمای کلی ویلا را ببینیم. از جمله مصالح در دسترس و مرسوم برای دیوارکشی ویلا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آجر
- بلوک سیمانی
- ملات سیمان یا آهک با شن و ماسه
- سنگ
- چوب
دیوارها مشخص میکنند که طراحی داخلی ویلا به چه صورت باشد و مرز فضاهای مختلف را مشخص میکنند. همچنین مهندسان بسته به درخواست مشتریان خود باید به ویژگیهایی مانند عایق صدا بودن توجه داشته باشند.
2.5. مرحله پنجم: ساخت و اجرای سقف ویلا
سقف، آنچه که ویلا را تبدیل به پناهی امن میکند، مرحله بعدی از مراحل اصلی ساخت ویلا به شمار میرود. پناه امن نه صرفاً تعبیری هنری که کارکرد اصلی سقف است. به عبارت دیگر طراحی و اجرای سقف باید به گونهای باشد که ویلا را از نظر حرارتی، نفوذ آب و … ایمن کند.
آنچه که در اجرای سقف ویلا باید در نظر بگیرید، شیببندی درست و شیوه ساخت آن است و نباید فراموش کنید که پیشبرد این مرحله بدون داشتن ستونهایی محکم برای حمل بار سقف ناممکن است.
هنوز 5 مرحله دیگر برای ساخت ویلا باقی مانده است. با ما بمانید.
2.6. مرحله ششم: کارهای تاسیساتی و اقدامات داخلی ویلا
مهمترین کارهای تاسیساتی و اقدامات داخلی که پس از ساخت دیوار و سقف ویلا باید انجام شود، عبارتند از:
- نصب چهارچوبها، درها و پنجرهها
- کشیدن کابلها و سیمهای برق
- لولهکشی آب و فاضلاب
- لولهکشی گاز
- عایقکاری دیوار و کف ویلا
- گچکاری و رنگ دیوارها
- تکمیل کار کف با نصب پارکت، سرامیک یا …
- کاشی کاری
2.7. مرحله هفتم: تکمیل ساخت نمای ویلا
نمای ویلا یعنی اولین مواجه صاحبخانه و مهمانانش با ویلا! بنابراین ساخت نما، دقت در ایمنی و استحکام و همچنین توجه به زیبایی آن اهمیت بهسزایی دارند.
در فهرست زیر با برخی از مهمترین مصالح برای ساخت و طراحی نمای ویلا آشنا شوید:
- آجر
- سنگ
- چسب سنگ
- ساروج
- رنگ
- و …
2.8. مرحله هشتم: ساخت محوطه ویلا
نه تنها نما که محوطه ویلا نیز تاثیر بهسزایی دارد بر فضا و اتمسفری که ویلا برای صاحبخانه و مهمانان او میسازد. در طراحی محوطه مهندسان باید بر اساس سبک ویلا، نیازها و سلایق مشتری گیاهان مناسب برای کاشت در حیاط، مسیر رسیدن از در ورودی محوطه به در اصلی ویلا، عناصر زیباسازی محوطه و … را تعیین کنند.
یک نکته کلیدی: برای ساخت و طراحی محوطه ویلا حتماً مهندسان و متخصصان باید نقشهای را از پیش آماده کنند و تمام مراحل محوطهسازی بر اصول آن نقشه پیش برود و مشخص شود که از چه امکاناتی قرار است استفاده شود؛ از حوض و استخر گرفته تا آبنما و تاب و آلاچیق!
2.9. مرحله نهم: پیشبرد معماری داخلی ویلا
تا به اینجا اساس ویلا ساخته شده است و شما محلی مناسب، امن و زیبا برای زندگی یا گذراندن اوقاع فراغت خود را آماده کردهاید اما کار بدون طراحی داخلی تمام نمیشود!
طراحی داخلی ویلا شیوه چیدمان وسایل، رنگ دیوارها، تزئینات و دکوراسیون داخلی و … را تعیین میکند و رعایت اصولی مانند موارد زیر در این مرحله ضروری هستند:
- سبک ساخت ویلا که در ادامه با انواع آن آشنا میشوید، شیوه طراحی داخلی را تعیین میکنند.
- طراحی داخلی باید به گونهای باشد که بیشترین و مفیدترین استفاده از نور و انرژی را همراه داشته باشد.
- بیشترین میزان تاثیرگذاری سلیقه مشتری در ساخت ویلا دقیقاً در مرحله طراحی داخلی است و تمامی وسایل، تزئینات، چیدمان و … همزمان با رعایت اصول معماری داخلی باید مطابق با علایق مشتری پیش برود.
ما در مقاله طراحی دکوراسیون داخلی نیز توضیحات مفصل و کاملی در این زمینه در اختیارتان قرار دادهایم. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر هستید، در آن مقاله نیز همراه ما باشید.
2.10. مرحله دهم: تکمیل نهایی ویلا و تحویل به مشتری
مهندسان در پایان پروژه نگاهی مجدد به تمام اجزای ویلا جهت تطابق آن با استاندارهای معماری خواهند داشت و پس از آنکه مطمئن شدند همه چیز در عالیترین سطح خود است، ویلا را به مشتری تحویل میدهند. مشتری نیز باید به بررسی دقیق بخشهای مختلف ویلا بپردازد و با خیالی آسوده ملک خود را تحویل بگیرد.
3. مدت ساخت ویلا
با 10 مرحله اصلی ساخت ویلا آشنا شدید و سوالی که احتمالاً در ذهن دارید این است: «فرآیند ساخت ویلا چقدر طول میکشد؟»
متاسفانه پاسخی دقیق نمیتوان به این سوال داد چرا که عوامل متعددی بر آن موثر هستند؛ از مدت زمان لازم برای کارهای اداری و اخذ مجوزهای لازم گرفته تا حتی شرایط آب و هوایی! به طور کلی اما میتوان گفت اگر همه چیز طبق روال معمول و مرسوم پیش برود و چالش خاصی طی مراحل ساخت پیش نیاید، ساخت یک ویلای نسبتاً ساده بین 6 ماه تا 2 سال طول میکشد.
برخی منابع مدت زمان مراحل مختلف ساخت ویلا را به صورت زیر تخمین زدهاند اما در نظر بگیرید که اولاً قطعیتی روی این فواصل زمانی وجود ندارد و ثانیاً شرکت طراحی و ساخت ویلا حسام قاسمی همواره در تلاش است که در سریعترین حالت ممکن ضمن حفظ کیفیت، ویلای شما را تحویل دهد:
مراحل ساخت ویلا | مدت زمان مورد نیاز |
---|---|
طراحی نقشه | 2 تا 3 ماه |
کسب مجوزهای لازم | 1 تا 6 ماه |
ساخت سازه اصلی ویلا | 6 تا 14 ماه |
طراحی داخلی | 2 تا 3 ماه |
اگر به دنبال آشنایی با بهترین روش های ساخت ویلا هستید، ادامه مقاله را از دست ندهید.
4. بهترین روش ساخت ویلا
به طور کلی 2 نوع روش اصلی برای ساخت ویلا وجود دارد که انتخاب بهترین آنها وابسته به شرایط و بودجه شما است. این 2 روش عبارتند از:
- ساخت ویلاها به روش سنتی
- ساخت ویلا کانتینری
4.1. ساخت ویلا به روش سنتی
در این روش ویلای مورد نظر مشتری با استفاده از مصالح سنتی مانند سیمان و آجر ساخته میشود و مهندسان باید تمامی مراحلی که پیشتر ذکر کردیم، در ساخت ویلا رعایت کنند.
این روش ساخت ویلا بهترین روش برای کسانی است که میخواهند در محلی ثابت یک ویلای محکم و دائمی داشته باشند. همچنین این افراد باید بتوانند هزینه های مختلف ساخت ویلا به روش سنتی را نیز بپردازند و از نظر زمانی محدودیت خاصی نداشته باشند.
در روش سنتی همه چیز مطابق با اصولی مشخص پیش میرود و همواره امکان بازسازی خصوصاً در فضای داخلی خانه وجود دارد.
4.2. ساخت ویلا با کانتینر
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ارائه ایدههای خلاقانه مختلف، امکان ساخت ویلا با کانتیر نیز وجود دارد. به عبارت دیگر در این روش، با استفاده از بهترین مصالح و بر اساس نقشه تعیینشده برای ویلا، کانتیرها ساخته میشوند و پس از حمل آنها به محل مورد نظر برای ساخت ویلا، مراحل نصب پیش میرود. در نهایت شما فرم اصلی ویلای کانتینری را میبینید و باید به سراغ امور داخلی ویلا مانند فاضلاب، سیمکشی، طراحی داخلی و … بروید.
اگر به دنبال ساخت ویلا ارزان تر و در مدت زمان کوتاهتر هستید، ویلای کانتینری بهترین روش ساخت برای شما محسوب میشود. همچنین خوب است بدانید برخی از انواع ویلاهای کانتینری قابلیت جابهجایی دارند و شما میتوانید موقعیت مکانی ویلای خود را تغییر دهید!
5. سریع ترین روش ساخت ویلا
بسیاری از مشتریان بهترین روش ساخت ویلا را سریع ترین روش میدانند. به این دسته از افراد باید بگوییم که با رعایت اصول زیر به سریع ترین روش ساخت ویلا میرسید:
- استفاده از اسکلتبندی فلزی
- انتخاب سبک مدرن و مینیمال به جای کلاسیک و پر از جزئیات
- ساخت ویلای یک طبقه و فلت به جای دوبلکس یا تریپلکس
- استفاده از دیوارهای پیشساخته
سوال اینجاست که با بهترین و سریع ترین روش های ساخت ویلا، چه نوع ویلایی بسازیم؟ با انواع ویلا در ادامه مقاله آشنا خواهید شد.
6. انواع ویلا برای ساخت
به طور کلی یک دستهبندی واحد برای تعیین انواع ویلا وجود ندارد و انواع ویلا را میتوان بر اساس جنبههای مختلف معرفی کرد. این جنبهها که در فهرست زیر مشخص شدهاند، نه تنها در معرفی انواع ویلا بلکه در تعیین ارزان ترین و بهترین روش ساخت ویلا نیز موثر هستند:
- انواع سبک برای طراحی و ساخت ویلاها
- انواع ویلا بر اساس متراژ زمین و ساختمان
- انواع ویلا بر اساس تعداد طبقات
- انواع ویلا بر اساس کارکرد آنها
- موقعیت مکانی ویلای مورد نظر و شیوه معماری در آن منطقه
با ما همراه باشید تا بهترین انواع ویلا برای ساخت با روش های مختلف را معرفی کنیم و اطلاعات جامع درباره هر یک را در اختیارتان بگذاریم.
7. انواع سبک های ساخت ویلا
تنوع سبک های طراحی و ساخت ویلا کم نیست و هر یک از این سبکها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند. شما در مقاله سبک های طراحی ویلا میتوانید با انواع سبکهای معماری ویلا آشنا شوید. در این بخش نیز مهمترین سبک های ساخت ویلا را معرفی میکنیم؛ یعنی:
- ساخت ویلای کلاسیک
- ساخت ویلای مدرن
- ساخت ویلای سنتی
7.1. ساخت ویلا کلاسیک
طرفدار ویلاهای اشرافی پر از تجملات هستید؟ رنگهایی مثل طلایی یا قهوهای را دوست دارید؟ مبلهای بزرگ چرم یا لوسترهای کریستالی را میپسندید؟ پس ویلای شما بهتر است با سبک کلاسیک ساخته شود!
قدمت سبک کلاسیک در معماری و ویلاسازی به روم و یونان باستان میرسد و بر نمایش اشرافیت تاکید دارد. اصول متعددی برای رسیدن به این هدف در طراحی ویلا کلاسیک تعریف شده است؛ از جمله:
- رعایت تقارن در طراحی ویلا و چیدمان دکوراسیون داخلی
- استفاده از ستونهای بلند و متعدد
- ایجاد گچبریهای ظریف و متعدد بر دیوارها و سقفها
- استفاده از سنگهای گران قیمت و باشکوه مانند مرمر
- و …
7.2. ساخت ویلا مدرن
در نقطه مقابل سبک کلاسیک، سبک مدرن قرار دارد که همواره به دنبال ساخت خانه ویلایی ساده است. به عبارت دیگر ویلاهای مدرن عموماً به صورت مینیمال طراحی میشوند و تلاش بر هر چه سادهتر بودن دارند. شما در طراحی ویلا مدرن شاهد استفاده از خطوط به جای حجمها هستید و در این سبک خبری از تجملات و وسایل یا تزئینات اضافه نیست.
این سبک بیشتر بر ایستایی و توازن تاکید دارد و همواره از خلاقیت و نوآوری استقبال میکند. از دیگر ویژگیهای طراحی و ساخت ویلای مدرن نیز میتوان به استفاده از تکنولوژی و همچنین تلاش برای مصرف بهینه انرژی اشاره کرد.
7.3. ساخت ویلا سنتی
حتماً در سفرهایتان به شمال کشور، ویلاهای چوبی با سقفهای شیروانی را که در حیاطی با حوض و درخت پرتقال قرار گرفتهاند، دیدهاید یا اگر طرفدار شهرهای کویری هستید، با خانههای خشتی با سقف های گنبدی مواجه شدهاید! این نوع ویلا در واقع نمایشگر معماری سنتی آن منطقه است که هنوز هم میتوانند در ساخت ویلاهای امروزی مورد استفاده قرار بگیرند.
اگر طراحی ویلای سنتی را انتخاب کنید، از مزایای متعددی بهرهمند میشوید؛ از جمله:
- سازگاری کامل با محیط از جنبههای مختلف آب و هوایی، فرهنگی، زیبایی شهری و …
- تجربه احساس نوستالژیک این نوع معماری
- زیبایی بصری ویلا
- هزینه نسبتاً مناسبتر و ارزان تر ساخت ویلا
8. بهترین روش های ساخت ویلا از نظر متراژ
اینکه زمین شما برای ساخت ویلا چقدر است و شما چه مساحتی از این زمین را میخواهید به ساخت ساختمان ویلا اختصاص دهید، اهمیت به سزایی در انتخاب بهترین روش ساخت ویلا دارند.
ما در ادامه به صورت مجزا درباره ساخت انواع ویلاهای کوچک و بزرگ با بهترین روش ها حرف میزنیم. با ما بمانید.
8.1. ساخت ویلای کوچک
آنچه که ساخت ویلای کوچک را محبوب میکند، هزینه کمتر آن است. به عبارت دیگر افراد بیشتری امکان ساخت ویلاهای کوچک را دارند و میزان تقاضا برای این مدل ساخت و ساز بیشتر است اما در کنار این مزیت، یک چالش اصلی در برابر معماران وجود دارد!
مهندسان برای طراحی ویلای کوچک باید بیشترین میزان خلاقیت را به خرج دهند تا بتوانند از کمترین فضا، بیشترین و بهینهترین استفاده را کنند و همزمان بر اساس سلایق و نیازهای مشتری خود پیش روند.
خوب است بدانید که در ساخت ویلاهای کوچک عموماً:
- تلاش بر این است با افزایش نورگیر ویلا، فضا بزرگتر به چشم بیاید.
- از رنگهای روشن استفاده شود.
- میزان وسایل انتخابی برای طراحی داخلی محدود اما کاربردی است تا فضای زیادی را اشغال نکنند.
- تناسب در متراژ فضاهای مختلف خانه (پذیرایی، اتاق خواب، آشپزخانه، سرویسها و …) رعایت میشود.
8.1.1. ساخت ویلای کوچک در باغ
یکی از پرکاربردترین حالتها برای ساخت ویلای کوچک این است که مشتری باغی دارد و میخواهد همزمان با حفظ فضای باغی خود، ویلایی کوچک برای ماندن در باغ و گذراندن زمان با خانواده داشته باشد. در این شرایط ویلایی با متراژ کم با حفظ تمامی اصول معماری ساخته میشود.
خوب است بدانید مراحل ساخت ویلا کوچک در باغ مشابه با مراحل ساخت سایر ویلاها است با این تفاوت که یک مرحله اصلی اضافهتر دارد: مهندسان در اولین قدم ساخت این نوع ویلا باید محدودیتهایی را که باغ چه از نظر متراژ، چه از نظر استحکام زمین و چه از نظر قانونی ایجاد میکند، بررسی و مجوزهای لازم را دریافت نمایند.
8.1.2. ساخت ویلای مدرن کوچک
پیشتر گفتیم که سبک مدرن طراحی ویلا تکیه بر سادگی و خلاقیت دارد. این ویژگیها در ساخت ویلا با متراژ پایین بیشترین نمود خود را پیدا میکنند چرا که:
- با حفظ سادگی خصوصاً در طراحی داخلی میزان فضای در دسترس و امکان استفاده بهینه از آن بیشتر است.
- خلاقیت زیادی برای یک طراحی کاربردی و زیبا اما در متراژ کم نیاز است.
معماران و مهندسان برای ساخت این نوع ویلا از تکنولوژیهای مختلف استفاده و مسیر رسیدن به اهداف خود را با فناوریهای مختلف هموار میکنند. همچنین خوب است بدانید که این نوع ویلا از ارزان ترین انواع ساخت ویلا به شمار میرود.
8.2. ساخت ویلا در زمین 400 متری
بیایید فرض کنیم که زمین در دسترس برای ساخت ویلای شما در متراژ معمولی یا بزرگ قرار دارد. ما برای ارائه تصویر بهتر، زمینی 400 متری را در نظر گرفتهایم. این متراژ به شما فرصتهای متعددی را میدهد و میگذارد تمامی امکاناتی که دوست دارید، در طراحی و ساخت ویلای خود داشته باشید.
به عبارت دیگر، یک زمین 400 متری برای ساخت ویلا:
- دست مهندسان برای طراحی نقشه ویلا را باز میگذارد و مهندسان میتوانند برای ویلا اتاق مستر، آشپزخانه پیشرفته، فضای مخصوص ناهارخوری و … در نظر بگیرند.
- شرایط ساخت به صورت فلت و دوبلکس را دارد.
- امکان استفاده از امکانات و فضاهایی مانند استخر، آلاچیق، روف گاردن و … را فراهم میکند.
البته نباید فراموش کنید که تمامی مزایایی که ذکر کردیم، هزینه ساخت ویلا را افزایش میدهند. بنابراین اگر بهترین روش ساخت ویلا برای شما ارزانترین روشِ ممکن است، ویلا با متراژ بالا انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود.
9. انواع روش ساخت ویلا از نظر طبقات
قطعاً عناوینی مانند ویلای فلت، ویلای دوبلکس و … به گوشتان خورده است. این اسامی در واقع تعداد طبقات ویلای شما را تعیین میکنند. ویلاها را در تعداد طبقات مختلفی میتوان ساخت اما مرسومترین آنها عبارتند از:
- ساخت ویلا فلت (یک طبقه)
- ساخت ویلا دوبلکس (دو طبقه)
9.1. ساخت ویلا یک طبقه یا فلت
همانطور که از اسم این نوع ویلا مشخص است، مهندسان در طراحی و ساخت آن تنها مجاز به استفاده از یک طبقه هستند و قرار نیست راهرویی به طبقات بالاتر در نقشه وجود داشته باشد. این نوع ویلا با توجه به عدم نیاز به بالا رفتن از پله بهترین انتخاب برای خردسالان و کهنسالان به شمار میرود.
- عموماً از فضاهای داخلی باز استفاده میشود تا یک طبقه بودن ویلا محدودیتی از نظر فضا ایجاد نکند.
- هزینه های کمتری دخیل هستند.
- تفکیک بخشهای مختلف خانه تنها با دیوار انجام میشود.
در ادامه با مرسومترین سبک های ساخت ویلا فلت یعنی ویلا مدرن یک طبقه و ویلا کلاسیک یک طبقه آشنا خواهید شد.
9.1.1. ساخت ویلا مدرن یک طبقه
امروزه ویلاهای فلت یک طبقه طرفداران بسیاری پیدا کردهاند چرا که:
- بسیاری از معماران در ساخت آنها از پنجرههای بزرگ و شیشههای بلند برای هر چه بیشتر کردن نورگیر و البته ایجاد همزمان نما و منظره (View) زیبا استفاده میکنند.
- میزان فضاهای پرت یا کنج بیاستفاده در این ویلاها به حداقل خود میرسد.
9.1.2. ساخت ویلا کلاسیک یک طبقه
ویلای فلت کلاسیک عموماً از مصالحی مانند سنگ و چوب ساخته میشود و معماران در این سبک باید تلاش کنند که نهایت شکوه را تنها در یک طبقه به نمایش بگذارند. از دیگر چالشهای ساخت ویلاهای دوطبقه کلاسیک میتوان به طراحی دکوراسیون داخلی اشاره کرد.
میدانیم که یکی از اهداف یک طبقه ساختن ویلاها، دسترسی راحتتر به فضاهای مختلف برای افراد مسن و حتی کودکان است. از طرف دیگر این را نیز میدانیم که در طراحی ویلا کلاسیک تزئینات داخلی بسیار متنوع و متعدد هستند. پس معماران داخلی باید دکوراسیون را طوری طراحی کنند که همزمان هم دسترسی آسان به فضاها حفظ شود و هم تعدد و تنوع تزئینات رعایت گردد.
9.2. ساخت ویلا دوبلکس
ویلای دوبلکس به ویلایی دو طبقه گفته میشود که از دو واحد مجزا تشکیل نشده بلکه یک واحد منسجم است که دو طبقه دارد. این دو طبقه فضاهای مختلف ویلا را از هم جدا میکند و معمولاً در طراحی نقشه و ساخت آن طبقهی پایین به پذیرایی و آشپزخانه اختصاص دارد و طبقهی بالا فضای خصوصیتر شامل اتاقخوابها است. در این نوع ویلا عموماً هر دو طبقه سرویس دارند و حتی در صورت امکان اتاقها به صورت مستر ساخته میشوند.
نکته حائز اهمیت این است که طراحی ویلا دوبلکس عموماً در زمینهایی با متراژ بالا انجام میشود و به واسطه دو طبقه بودن نیاز به مصالح بیشتر و البته مهندسانی با تجربه بیشتر دارد. با توجه به این نکات میتوان گفت هزینه ساخت ویلای دو طبقه از ویلای فلت بیشتر خواهد بود.
بهترین و مرسومترین روش ها برای ساخت ویلا دوبلکس عبارتند از:
- ویلا مدرن دوبلکس
- ویلا کلاسیک دوبلکس
9.2.1. ساخت ویلا مدرن دوبلکس
ویلای دوبلکسی را تصور کنید که بخش زیادی از انرژی را از طریق سلولهای خورشیدی تامین میکند، نمایی ساده اما چشمگیر دارد، دیوارهایی با رنگهای روشن دارد که به محض ورود، چشمهای شما را باز میکند. اگر تصور چنین ویلای دوبلکسی برای شما خوشایند است، یعنی طرفدار ویلای دوبلکس مدرن هستید.
از مزایای ساخت ویلاهای مدرن دو طبقه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پنجرههای بزرگ برای استفاده حداکثری از نور طبیعی
- سالنهای بزرگ بدون ستون
- رنگهای عموماً روشن
- استفاده از خطوط متناسب
- حضور تکنولوژی در طراحی، ساخت و امکانات ویلا
- و …
9.2.2. ساخت ویلا دوبلکس کلاسیک
ویلاهای دوبلکس کلاسیک یعنی ویلاهای دوطبقهای که شکوه و جلال حتی از نمای آنها پیدا است. اگر طرفدار ویلاهای لوکس هستید، این نوع ویلا مناسب شما خواهد بود.
با مهمترین مزایا و معایب ساخت ویلا دوبلکس کلاسیک در جدول زیر آشنا شوید:
مزایا | معایب |
---|---|
حضور تعادل و تقارن در طراحی | هزینه نسبتاً بالا |
ایجاد فضایی گرم ضمن حفظ اصالت | سختی نگهداری این نوع ویلا و دکوراسیون آن |
تنوع تزئینات و جزئیات در طراحی داخلی | عدم تطابق با فناوریهای روز |
10. بهترین روش های ساخت ویلا با نگاه به کارکرد
کارکرد ویلاها یا به عبارتی نوع ویلا بر اساس هدف یا مکانی که ساخته میشود، با یکدیگر متفاوت است. از جمله محبوبترین انواع ویلا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خانه ویلایی
- باغ ویلا
- شهرک ویلایی
10.1. ساخت خانه های ویلایی
تعریف خانه ویلایی عموماً در برابر خانه شهری یا آپارتمان قرار میگیرد:
- خانه ویلایی یا ویلا (Villa):
عموماً به ساختمانی که از چهار طرف به بیرون نما داشته باشد، خانه ویلایی یا ویلا گفته میشود. این نوع ساختمان میتواند در یک یا چند طبقه ساخته شود اما در حالت کلی تمامی طبقات، یک کل واحد را تشکیل میدهند و استقلال خانه ویلایی را از بین نمیبرند. کارکرد ویلاها در جوامع مختلف عموماً گذراندن زمانی برای استراحت، تعطیلات و … است. - آپارتمان (Apartment):
به ساختمانی گفته میشود که از طبقات و واحدهای مختلف تشکیل شده و فضایی برای زندگی چند خانواده مختلف در هر واحد فراهم کرده است. کارکرد اصلی آپارتمان به صورت مسکونی یا تجاری است و عموماً محل دائم زندگی یا کار افراد است.
با توجه به تعریف و کارکرد خانه ویلایی، این نوع ساختمان عموماً در فضاهایی سبز یا به طور کلیتر در فضایی نزدیک به طبیعت ساخته میشود و از امکانات و تجهیزات بیشتری نسبت به آپارتمان برخوردار است؛ از جمله:
- حیاط بزرگ یا باغ
- استخر
- آلاچیق
- روف گاردن
- و …
10.2. ساخت باغ ویلا
باغ ویلا نوعی از ویلا است که با کارکرد اصلی ایجاد فضای سبز و باغداری ساخته میشود. پس اگر به دنبال فضای سبز بیشتر هستید، به جای ویلای معمولی بهتر است باغ ویلا بسازید.
در جدول زیر تفاوت طراحی خانه ویلایی و طراحی باغ ویلا را ارائه کردهایم:
ویژگیها | باغ ویلا | خانه ویلایی |
---|---|---|
متراژ | بزرگتر | کوچکتر |
بنای ساختمان | ساده و عموماً کوچک | بزرگ و عموماً مجلل |
امکانات | فضای سبز بزرگ برای علاقهمندان باغبانی و کشاورزی با امکان بازی بچهها | فضای لوکس با امکانات رفاهی مانند استخر و … و عموماً نزدیک به مراکز اصلی شهری مانند مراکز خرید |
دقت کنید که ساخت تمامی اجزا از محوطه گرفته تا دکوراسیون داخلی در باغ ویلا حائز اهمیت است اما ورودی باغ ویلا به دلیل اهمیت بیشتر فضای سبز نسبت به ساختمان اصلی در این نوع ویلا اهمیت بیشتری دارد!
10.2.1. ساخت ورودی باغ ویلا
در ساخت ورودی باغ ویلاها باید به 4 نکته اصلی دقت کرد:
- فضای ورود ماشین به باغ یا پارکینگ آسیبی به فضای سبز باغ نزند.
- چراغهای مناسبی در ورودی و مسیر رسیدن از در ورودی تا ساختمان نصب شود تا روشنایی لازم در شب وجود داشته باشد.
- گیاهان انتخابی و نوع و محل کاشتشان به گونهای باشد که مانعی برابر در ورودی باغ ویلا نشود.
- امنیت کامل ورودی باغ ویلا با استفاده از تکنولوژی و تجهیزات مختلف تامین گردد.
10.3. ساخت شهرک ویلایی
اگر در محدودهای مشخص که دیوارکشی یا حصارکشی شده است، مجموعهای از خانههای ویلایی با طراحی نمای عموماً مشابه و در فواصل مشخص از هم ساخته شده باشند، ما با یک شهرک ویلایی مواجه هستیم. این نوع ویلا معمولاً برای افراد و خانوادههایی که میخواهند در محیطی با امنیت بیشتر نسبت به سایر انواع ویلا و البته در چهارچوب قوانین شهرک زندگی کنند، کارکرد دارد.
برخی از کلیدیترین مزایای طراحی شهرک ویلایی را در فهرست زیر ارائه کردهایم:
- زندگی در یک جامعه کوچک و حضور همسایگان و عدم تنهایی
- امنیت بالا به دلیل سیستمهای امنیتی یا حضور نگهبانی
- وجود فضاهایی مناسب برای پیادهروی و حتی بازی کودکان در محوطه شهرک
- رعایت حریم هر ویلا در شهرک با در نظر گرفتن فواصل مشخص بین ویلاها
11. انواع امکانات در ساخت ویلا
بسته به اینکه چه میزان بودجه را برای ساخت ویلای خود در نظر گرفتهاید و متراژ زمین و ویلایتان چقدر است، میتوانید از سازنده، امکانات مختلفی را بخواهید و سازنده موظف است با انتخاب بهترین روش ساخت، این امکانات را برای شما فراهم کند.
با ما همراه بمانید تا از ویلای ساده تا انواع امکانات ویلاهای لاکچری را توضیح دهیم.
11.1. ساخت ویلا ساده
ویلاهای ساده در واقع با کمترین میزان تجملات و در مینیمالترین حالت ممکن ساخته میشوند. به عبارت دیگر در ساخت این نوع ویلا که عموماً به صورت مربعی هستند، نه تنها امکانات لاکچری مانند استخر یا برخی تکنولوژیهای پیشرفته را نداریم بلکه تزئینات و دکوراسیون خانه نیز در نهایت سادگی قرار دارند.
خوب است بدانید که طراحی ویلا ساده حتی از نظر نما نیز پیرو سبک مینیمالیسم (سادهگرایی) است و مهندسان عموماً از مصالحی کاملاً سازگار با معماری منطقهای که ویلا در آن ساخته میشود، برای ساخت نما استفاده میکنند.
11.2. ساخت ویلا استخر دار
استخر یکی از بهترین و پرطرفدارترین امکانات در ساخت ویلا است که به 2 روش اصلی طراحی و اجرا میشود:
- ساخت استخر در داخل ساختمان ویلا با شرایط بهتر سرمایشی و گرمایشی و امکان استفاده در تمام فصول و ساعات
- ساخت استخر در محوطه ویلا با امکان بهرهمندی از زیبایی طبیعت و فضای سبز و استفاده از فضاهای داخلی به عنوان رختکن و …
عواملی مانند متراژ زمین، سلیقه مشتری و دید تخصصی مهندسان بر داخلی (سرپوشیده) یا بیرونی (سرباز) بودن استخر موثر هستند و در نهایت جای اصلی استخر باید در نقشه ساخت ویلا تعیین شود.
11.2.1. مراحل ساخت استخر ویلا
اما چگونه یک استخر در ویلا ساخته میشود؟ در فهرست زیر مراحل اصلی ساخت و طراحی استخر ویلا را ذکر کردهایم:
- تعیین موقعیت مکانی استخر در ویلا
- مشخص کردن ابعاد دقیق استخر
- انتخاب نوع استخر مورد نظر (بسته به سبک ویلا انواع استخر مدرن، کلاسیک، ساحلی و … وجود دارند)
- تعیین و تهیه مواد و مصالح مورد نیاز برای ساخت استخر
- شروع ساخت استخر و عایق بندی آن
- طراحی و اجرای نمای استخر
- تهیه و نصب تجهیزات مورد نیاز استخر (از پمپ گرفته تا سیستمهای سرمایشی و گرمایشی)
11.3. ساخت ویلا با روف گاردن
یکی از امکانات و ویژگیهایی که خصوصاً در سالهای اخیر مورد توجه مشتریان و مهندسان قرار گرفته، روف گاردن (Roof Garden) است. همانطور که از عنوان آن پیدا است، روف گاردن در واقع باغ یا فضای سبزی است که روی بام یک ویلا طراحی و اجرا میشود.
از جمله مزایای طراحی روف گاردن میتوان به کاهش دمای کلی ساختمان و بهبود وضعیت هوای اطراف ساختمان به دلیل وجود گیاهان اشاره کرد. همچنین در نظر بگیرید که افزودن روف گاردن به نقشه ویلا، هزینه های ساخت را افزایش میدهد اما همزمان در زمان فروش نیز ارزش مادی ویلای شما را بیشتر میکند.
12. ساخت ویلا در مناطق مختلف ایران
همه ما میدانیم که معماری ایرانی یکی از ارکان اصلی فرهنگ، هنر و تاریخ کشور ما محسوب میشود و ویژگی خاص آن، این است که نوع معماری و ویژگیهای آن در هر استان، شهر یا حتی روستا تغییر میکند. ما در این بخش سعی داریم این ویژگی را در ساخت ویلاهای مناطق مختلف بررسی کنیم. پس همراه ما باشید.
12.1. ساخت ویلا در تهران و البرز
خانه های ویلایی در تهران و البرز عموماً از سبکهای مدرن یا کلاسیک پیروی میکنند و نکته مشترک در اکثر آنها این است که فضای لاکچری در هر دو سبک حفظ میشود.
به عنوان مثال در طراحی ویلا در کردان میبینیم که عموماً متراژها بالا و فضایی ایدهآل برای پارکینگ در نظر گرفته شده است. بسیاری از این ویلاها نمایی چشمگیر دارند تا بتوانند مشتریان را جذب و امکان اجاره دادن ویلا را فراهم کنند. در طراحی داخلی نیز میتوان امکانات مختلف مانند میز بیلیارد، سالنهای بزرگ، استخر و … را دید.
به طور کلی باید توجه داشته باشید که قیمت خانه های ویلایی در تهران و البرز بالا و دریافت مجوزهای قانونی برای شروع ساخت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
12.2. مراحل ساخت ویلا در شمال
شمال کشور را شاید بتوان پرتقاضاترین منطقه برای ساخت و طراحی ویلا دانست. انواع مختلفی از ویلا در شمال ساخته میشوند و شما چه طرفدار ویلاهای کلبهای باشید و چه ویلاهای مدرن را دوست داشته باشید، میتوانید در شمال کشور به سرمایهگذاری بپردازید.
مراحل ساخت ویلا در شمال را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- خرید زمین مناسب
- تخصیص بودجه لازم برای ساخت
- اخذ مجوزهای لازم
- عقد قرارداد با شرکتهای طراحی و ساخت ویلا
- بررسی کامل زمین، شرایط آب و هوایی و …
- طراحی نقشه ویلا
- گودبرداری و پیریزی
- ساخت دیوارها و سقف
- انجام کارهای تاسیساتی و طراحی داخلی
12.2.1. هزینه ساخت ویلا در گیلان و مازندران
ارائه رقم دقیق به عنوان هزینه ساخت ویلا در گیلان و مازندان به دلایل متعددی که بعدتر در بخش هزینه ساخت ویلا بررسی میکنیم، میسر نیست اما به طور کلی باید در نظر بگیرید که موارد زیر روی مجموع هزینه تاثیر میگذارند:
- قیمت زمین انتخابی
- هزینه مواد و مصالح
- هزینه اخذ مجوزهای لازم و مراحل اداری
- هزینه عقد قرارداد با شرکتهای ویلاسازی
- حقوق کارگران و همچنین هزینه ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت
12.3. ساخت ویلا در روستاهای ایران
هر یک از روستاهای ایران بافت، معماری و فرهنگ خاص خود را دارند و نکته کلیدی برای ویلاسازی در این مناطق حفظ سازگاری طرح انتخابی با این بافت است. در بسیاری از مواقع ویلاها در روستاها از سبک سنتی همان روستا پیروی میکنند اما محدودیتی مبنی بر انتخاب سبکهای مدرن نیز وجود ندارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، فهرست زیر را مطالعه کنید و با ویژگی خانه های ویلایی روستاهای ایران با توجه به شرایط آب و هوایی بیشتر آشنا شوید:
شرایط آب و هوایی | ویژگیهای ویلاسازی |
---|---|
مرطوب و بارانی | سقفهای شیروانی – عموماً بدون زیرزمین – نیازمند عایق رطوبتی در کف و دیوارها |
گرم و خشک | حیاط و حوض میانی – بادگیرهای سنتی – استفاده از آجر و دیوارهای ضخیم |
سرد و کوهستانی | ساخت ویلا در جهت نور خورشید – استفاده از چوب و سنگ |
13. ساخت ویلا در مناطق مختلف جهان
هر کشور یا منطقه در جهان نیز سبک معماری خاص خود را دارد که هر کدام تبدیل به نوعی سبک در ساخت انواع ویلا شدهاند. با رعایت مراحل و انتخاب بهترین روش ساخت هر یک از این سبکها میتوانید به ویلای ایدهآل خود برسید.
در ادامه برخی از مهمترین سبکهای ویلاسازی بر اساس معماری کشورها و مناطق مختلف را شرح میدهیم.
13.1. ساخت ویلا سوئیسی
ویلاهایی با معماری مثلثی در ایران با عنوان ویلای سوئیسی (Swiss Villa) شناخته میشوند. این نوع ویلا که به عناوین دیگر ویلای مثلثی و ویلای A فرم نیز معروف هستند، در دسته ویلاهای مدرن قرار میگیرند و به دلیل شکلی که دارند میتوانند در دو حالت اصلی قابل حمل و غیرقایب حمل ساخته شوند. هزینه ساخت ویلا سوئیسی نیز در مقایسه با بسیاری از دیگر سبکهای ویلاسازی مقرون به صرفه است.
برخی از ویژگیهای خاص ویلای سوئیسی عبارتند از:
- اتاق زیر شیروانی
- استفاده از نمای چوبی (عموماً)
- سازگار با معماری و شرایط جوی مناطق کوهستانی
13.1.1. نقشه ساخت ویلا سوئیسی
طراحی نقشه ویلا سوئیسی یکی از سختترین مراحل ساخت این نوع ویلا است چرا که:
- جانمایی اتاقها و سایر فضاها در این سبک ویلا آسان نیست.
- جزئیات ساختاری پیچیدهای در این نوع ویلا وجود دارد.
- اگر متراژ زمین و ویلا کم باشد، ایدهی کاربردی در طراحی نیز به طور چشمگیری کم میشوند.
- به دلیل فرم مثلثی ویلا محدودیتهای بسیاری در طراحی وجود دارد.
13.2. ساخت ویلا در کشورهای عربی
یکی از پر هزینه ترین روش های ساخت ویلا استفاده از سبک عربی است. پس اگر به دنبال ساخت ویلا ارزان هستید، دور این نوع ویلا را خط بکشید و به دنبال بهترین روش ها در سطح بودجه خود بگردید.
ما در جدول زیر سعی داریم نگاهی کلی به ویژگیهای اصلی سبک عربی ویلا سازی بپردازیم:
پرسش | پاسخ |
---|---|
مناطق محل ساخت؟ | کشورهای عربی خاورمیانه |
مصالح؟ | عموماً سنگ، چوب و گچ |
امکانات و فضاهای اصلی و ویژه؟ | باغها، استخرها و فوارهها، طاقهای بلند، حیاط داخلی و … |
مزایا؟ | زیبایی چشمنواز، فضای لاکچری و وارد کردن طبیعت به فضای داخلی ویلا |
معایب؟ | هزینه بالا و نیاز به زمین با متراژ بالا |
13.3. ساخت ویلاهای مدیترانه ای
اگر به دنبال ویلایی هستید که حتی با تماشای آن آسایش را احساس کنید، سبک مدیترانهای بهترین روش ساخت ویلا برای شما است. این سبک که عموماً در مناطق اطراف دریای مدیترانه استفاده میشود، چه در طراحی بیرونی و چه در طراحی داخلی عموماً از رنگهای گرم و آرام استفاده میکند و به دنبال همزیستی و سازگاری با طبیعت است.
شما میتوانید ویلاهای مدیرانهای را از روی ویژگیهای زیر تشخیص دهید:
- استفاده از مواد و مصالح طبیعی (سنگ، چوب و …)
- فضاهای بزرگ و عموماً بیستون
- پنجرههای بلند رو به مناظری دیدنی
- استفاده از قوسها و حتی درهای منحنی شکل
- نورگیری طبیعی
- استفاده از رنگهای طیف روشن و گرم (اهمیت بالای رنگ سفید)
14. بهترین مصالح برای ساخت ویلا
مصالح مختلفی برای ساخت ویلا در دسترس هستند که بسته به عوامل زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- منطقه مورد نظر از دو جنبه بافت معماری و شرایط آب و هوایی
- سرمایه در دسترس برای ساخت ویلا و قیمت انواع مصالح
- میزان استحکام مورد نیاز بر اساس نوع خاک و زمین
در ادامه در دو جدول مزایا و معایب مواد اصلی در ویلاسازی را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
14.1. ساخت ویلا چوبی
اگر به دنبال مزایا و معایب ساخت ویلا با متریال چوب هستید، به جدول زیر دقت کنید:
مزایا | معایب |
---|---|
طول عمر بالا | نیاز به فرآوری چوب |
عایق سرما و گرما | استحکام کمتر نسبت به سازههای بتنی و فولادی |
هزینه مناسب | آسیب به محیط زیست |
تنوع بالا | – |
14.2. ساخت ویلا با بتن یا فولاد
ما در جدول زیر در خصوص مزایا و معایب ساخت ویلا با اسکلت بتنی یا فلزی حرف زدهایم:
مزایا | معایب |
---|---|
استحکام بالا | هزینه نسبتاً بالا |
انعطاف در طراحی | برخی محدودیتها در طراحی (مانند میزان ارتفاع طبقات) |
سرعت در ساخت | امکان خوردگی و آسیبهایی از این دست |
15. هزینه ساخت ویلا در سال 1404
شرکت های طراحی و ساخت ویلا این جمله را بسیار شنیدهاند: «ساخت ویلا متری چند؟» اما آیا میتوان پاسخی جامع و ثابت به آن داد؟ خیر! نه تنها عوامل مختلفی بر هزینه ساخت ویلا تاثیر دارند بلکه هزینه ها در زمان های مختلف به صورت مداوم تغییر میکنند و ممکن است ساخت ویلا در امروز ارزان تر از فردا باشد!
به طور کلی میتوان گفت عوامل مختلفی هزینه ساخت ویلا در سال 1404 را تعیین میکنند؛ از جمله:
- سبک طراحی و ساخت
- مصالح مورد نظر
- نقشه ویلا و پیچیدگیهای آن
- امکانات به کار رفته در ویلا
- تجربه شرکت و مهندسان طراحی و ساخت ویلا
15.1. هزینه ساخت ویلا بر اساس سبک
پیشتر گفتیم که سبکهای مختلفی برای ساخت ویلاها وجود دارند که هزینه هر یک بسته به مصالح مورد نیاز، جزئیات کار، میزان تخصص لازم، دکوراسیون داخلی منطبق با آن سبک و … تغییر میکند.
در نگاهی کلی اما میتوان گفت هزینه ساخت ویلا مدرن از هزینه ساخت سبک های دیگر مانند کلاسیک کمتر است و حتی عدهای این سبک را ارزان ترین و در نتیجه بهترین روش ساخت ویلا میدانند. به دلایل زیر دقت کنید:
- پرهیز از جزئیات و تزئینات اضافی و در نتیجه حذف بسیاری از هزینه های فرعی
- تاکید بر سادگی و در نتیجه عدم نیاز به هزینه های زیاد برای خرید وسایل مجلل یا طراحیهای باشکوه
- استفاده حداکثری از انرژیها و نور طبیعی و در نتیجه کاهش هزینه های مربوطه
15.2. هزینه ساخت ویلا بر اساس مصالح
اینکه برای ساخت ویلای خود از اعلاترین مصالح در دسترس استفاده میکنید یا به مصالح ارزان تر با کیفیت قابل قبول روی میآورید، تاثیر مستقیم بر هزینه های ساخت ویلا دارد. مسلماً مصالح درجه یک و به عنوان مثال استفاده از اسکلت فلزی هزینه ای بسیار بیشتر از مصالحی با کیفیت متوسط و به عنوان مثال استفاده از اسکلت بتنی دارد.
نکته دیگر نیز این است که هزینه مصالح در بازههای زمانی مختلف، تغییر میکند و ممکن است خرید مصالح در سال 1403 گران تر از سال 1402 و ارزان تر از سال 1404 برای ساخت ویلا باشد.
15.3. هزینه ساخت ویلا بر اساس نقشه
زمینی یکدست دارید و میخواهید ویلایی ساده در آن بسازید؟ پس هزینهای که خواهید پرداخت کمتر از کسی است که به خاطر شرایط زمنینش نیاز به نقشهای پیچیده برای ساخت ویلا دارد!
طرفدار طرحهای ساده هستید و جزئیات ریز در نقشه کارتان وجود ندارد؟ پس هزینه ساخت ویلای شما ارزان تر از کسی خواهد بود که به دنبال جزئیاتی پیچیده و ریز است و خواستههای متعددی از طراح نقشه ویلای خود دارد.
هنوز نکات بسیاری در خصوص هزینه و چگونگی ارزان تمام کردن ساخت ویلا را ارائه نکردهایم. به مطالعه ادامه داده، این نکات را از دست ندهید.
15.4. هزینه ساخت ویلا بر اساس امکانات
مسلماً امکاناتی که برای ساخت ویلای خود در نظر میگیرید، تاثیری مستقیم بر هزینه هایتان خواهد داشت. به عنوان مثال ویلایی که قرار است استخر داشته باشد، هم نقشه پیچیدهتری دارد، هم نیازش به آب برای پر کردن استخر بیشتر است و هم مصالح اضافهتری نسبت به ویلایی بدون استخر میخواهد. تمامی این موارد بر هزینه ساخت ویلا تاثیرگذار خواهند بود.
15.5. هزینه ساخت ویلا بر اساس تجربه مهندسان
مثل هر حرفه و تخصص دیگری عموماً دستمزد مهندسان و معمارانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند، نسبت به کسانی که تازه کار هستند، بیشتر خواهد بود. البته خبر خوب این است که شرکت طراحی و ساخت ویلا حسام قاسمی تضمین میکند که بهصرفهترین هزینه را برای ساخت ویلای شما دریافت کند.
16. ساخت ویلا ارزان
حالا که با عوامل موثر بر هزینه طراحی و ساخت ویلا آشنا هستید، خوب است ببینیم چگونه میتوانیم ساخت ویلا ارزان را تجربه کنیم:
- اگر متراژی پایین یا معقول را برای طراحی و ساخت ویلا در نظر بگیریم، با هزینه کمتر و ارزان تری مواجه خواهیم بود.
- متقاضیانی که از سطح توقعات خود میکاهند و سادگی را جایگزین جزئیات پیچیده میکنند، هزینه های کمتری خواهند داشت.
- با انتخاب مصالح در سطح متوسط نیز میتوان از هزینه های ساخت ویلا کاست.
- همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، بسیاری سبک مدرن ویلاسازی را بهترین و ارزان ترین سبک ساخت ویلا میدانند.
- مراجعه به مهندسان کاربلد و جلوگیری از دوباره کاری و خسارتهای جدی نیز یکی از مهمترین عوامل کنترل هزینه های ساخت ویلا و جلوگیری از دوبارهکاری است.
17. مجوزهای لازم برای ساخت ویلا
تمامی اقداماتی که برای ساخت ویلا انجام میدهید، باید در چهارچوب قوانین باشید و بنا بر همین قوانین باید مجوزهای لازم را بر اساس نوع فعالیت خود دریافت کنید.
برخی از مهمترین مجوزها برای طی کردن مراحل ساخت ویلا عبارتند از:
- پروانه و مجوز ساخت
- مجوز ساخت اراضی بایر و باغات
- مجوز تغییر نقشه ساختمان
- مجوز ساختمانی اضافه اشکوب
- مجوز توسعه بنا
- و …
دقت داشته باشید که هر چقدر هم در ساخت ارزان ویلا موفق باشید، بدون مجوز ساخت احتمال از دست دادن کل مالتان وجود خواهد داشت.
در آخرین بخش از مقاله نگاهی خواهیم داشت به چالشها و سختیهای ویلاسازی.
18. چالش های ساخت ویلا
تا به اینجا با صفر تا صد ویلاسازی آشنا شدید اما آیا ساختن ویلا ساده است؟ قطعاً خیر! ویلاسازی نیز مانند هر کار دیگری با چالشهای مختلفی همراه خواهد بود که برخی از آنها را در ادامه بررسی میکنیم.
18.1. ساخت ویلا در زمین شیب دار
ویلاسازی در زمینهای شیبدار از جنبههای مختلفی سخت خواهد بود:
- اولاً نقشهبرداری و طراحی ویلای متعارف برای این زمینها با پیچیدگیهای زیادی همراه است.
- ثانیاً به دلیل افزایش اقدامات و مراحل ساخت ویلا در زمینهای شیبدار هزینه طراحی و ساخت بسیار بیشتر خواهد بود.
- مصالح قابل استفاده در زمینهای شیبدار نسبت به زمینهای مسطح کمتر است و محدودیتهایی از این نظر نیز وجود دارد.
18.2. تغییر کاربری زمین های کشاورزی و ساخت ویلا در آن ها
یکی از چالشهای اصلی زمانی رخ میدهد که زمینی که مشتری برای ویلاسازی در دست دارد، مسکونی نیست و کاربری کشاورزی و زراعی دارد و در دسته باغات قرار میگیرد. در این شرایط اولاً باید دید که اصلاً امکان تغییر کاربری زمین از نظر قانونی وجود دارد یا خیر و اگر وجود داشت، تازه برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کرد.
اگر میخواهید بدانید که کدام زمینهای کشاورزی قابلیت تغییر کاربری دارند، باید بگوییم زمینهایی که قابلیت کشت نداشته باشند (درجه 4 و 5 و 6) به شما چنین امکانی را میدهند.
18.3. عدم ثبات هزینه مصالح برای ساخت ویلا
قیمت مصالح به صورت مداوم و در زمانهای مختلف تغییر میکند و بیشترین تاثیر را در هزینه نهایی ساخت ویلا خواهد داشت چرا که بدون مصالح عملاً هیچیک از مراحل ساخت ویلا طی نخواهد شد.
پرسش های متداول ساخت ویلا
طراحی مطابق با سلیقه فردی، اطمینان از کیفیت مصالح، کاهش هزینهها در بلندمدت و سرمایه گذاری از دلایل ویلاسازی هستند.
مراحل ساخت ویلا عبارتند از: نقشهبرداری، گودبرداری، اسکلتبندی، دیوارکشی، ساخت سقف، کارهای تاسیساتی، ساخت نما و محوطه و معماری داخلی.
سبک ویلا، مصالح انتخابی، نقشه ویلا، امکانات مورد نظر، تخصص و تجربه مهندسان و … بر هزینه ساخت ویلا تاثیر میگذارند.
بسته به شرایط و بودجه، بهترین روش ساخت ویلا میتواند به صورت سنتی (ویلای ثابت با مصالح سنتی) یا با کانتینر باشد.
ساخت ویلا ارزان با انتخاب متراژ کوچک، مصالح متوسط، سبک مدرن و ساده و همکاری با مهندسان مجرب ممکن میشود.